Akdeniz Üniversitesi

‘Farabi Değişim Programı’ YÖK tarafından 2009 yılında başlatılmış ve Farabi Değişim Protokolü imzalamış üniversitelerin öğrenci değişimini mümkün kılan yurt içi değişim hareketliliğidir. Her yıl Mart ayında ilana çıkılarak başvuruların alındığı ve öğrencilerin akademik başarılarını (genel not ortalamaları) dikkate alarak değişime fırsat veya hak tanıyan bir süreçtir.

Akdeniz Üniversitesi 2009 yılında Farabi Değişim  Protokolü imzalayarak programı uygulamaya başlamış ve ilk yılı anlaşmalar yaparak ve Farabi yönetmeliğine uygun altyapıyı hazırlamakla geçiren üniversitemiz, önce Farabi öğrencisi kabul etmiş daha sonra iki öğrenciyi Farabi ile diğer üniversitelere göndermiştir. Farabi Değişim Programı, Uluslararası İlişkiler Ofisi bünyesinde ve Farabi Kurum Koordinatörü Öğr.Gör. Emel KAHRAMAN koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdürmektedir.